Marija Bistrica: 29. hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja

03.10.2021.

11:28

Autor: Vijesti/IMS/HRT

Hodočašće u Mariju Bistricu

Hodočašće u Mariju Bistricu

Foto: HTV / HRT

U Mariji Bistrici u tijeku je 29. hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja. Svake godine, od 1993., uoči blagdana Blažene Djevice Marije od Krunice - hrvatski vojnici, redarstvenici i branitelji hodočaste Majci Božjoj Bistričkoj. 


Više tisuća hodočasnika je u Mariji Bistrici. Već 29 godina hrvatski vojnici, branitelji, redarstvenici, policajci i vatrogasci hodočaste Majci Božjoj Bistričkoj u nacionalno svetište. Organizator je Vojni ordinarijat, a hodočašće je put njihovog zavjeta za mir. Kao i svake godine visoka izaslanstva vojske, policije i branitelja sudjeluju na hodočašću. Ministar branitelja Tomo Medved jutros u 8.30 je bio na križnom putu. Misu je u 10. 00 sati predvodio vojni biskup Jure Bogdan koji je istaknuo kako je aktualno vrijeme prožeto bolešću i neimaštinom te je ono zamračilo horizonte života, ali Bog je uz nas. Pitanje je jesmo li mi uz njega, naglašava. Izvijestio je Ivica Grudiček iz Marije Bistrice za Dnevnik.

- Hrvatskim braniteljima su krunica oko vrata i vjera bili u najtežim danima Domovinskog rata podstrijek i ohrabrenje za iznijeti sav taj teret, a tako je i danas, rekao je Tomo Medved, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!