12:34 / 01.05.2021.

Autor: HRT

Bubaš za HTV: Platforma je spremna za 3. fazu cijepljenja

Marija Bubaš,  koordinatorica za cjepljenje HZJZ-a

Marija Bubaš, koordinatorica za cjepljenje HZJZ-a

Foto: HRT / HTV

Marija Bubaš, koordinatorica za cjepljenje HZJZ-a izjavila je u podnevnom Dnevniku HTV-a, da je do sada u Hrvatskoj cijepljeno više od 700.000 ljudi. 

Istaknula je da se cijepljenje preko HZJZ-a provodi i danas i sutra. U vezi sa cijepljenjem na zagrebačkom Velesajmu, gdje se cijepljenje ne provodi danas i sutra, kazala je da je za to nadležan lokalni koordinator, Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar". Smatra da možda čak i nema potrebe da se ondje cijepe ovoga vikenda jer idući tjedan podižu kapacitete za tri dodatne lokacije u Zagrebu. 

- Bit će omogućeno cijepljenje i do 10 tisuća ljudi dnevno. To je zaista impozantan broj i za sve nas će biti dodatan izazov, ali sigurna sam da ćemo to postići s obzirom na to da smo u Europi u jednom danu uspjeli procijepiti najviši broj osoba na 100 tisuća stanovnika - 46 tisuća osoba je cijepljeno u Hrvatskoj, to je veliki iskorak. Očito je da smo svi shvatili što nam je cilj i primarni zadatak. Moramo udružiti snage, poručila je Bubaš.

Rekla je da će na punktovima cijepiti i liječnici  iz kliničkih bolničkih centara.

- KBC Zagreb daje svoje liječnike koji će cijepiti, a uspostavili smo i suradnju, na kojoj se zahvaljujem ministarstvu obrane RH.

Bubaš je istaknula kako će cjepiva biti dovoljno te da će ga pristizati sve više.

- Sljedeći tjedan preko 200 tisuća doza svih cjepiva, bit će dovoljno cjepiva. Primit ćemo u svibnju preko 800 tisuća doza i trudit ćemo se da ih sve utrošimo na davanje prve, a nekima i druge doze cjepiva, rekla je.

Osvrnula se i na poteškoće s platformom "Cijepise" rekavši da se nepotrebno digla medijska prašina.

- To je već jedna isproducirana informacija, dosta je podigla medijske prašine, zapravo nepotrebno. To su bile manje poteškoće, otklonjene su i platforma je spremna za 3. fazu cijepljenja. Nema potrebe to reciklirati više i nadam se da će to sada biti uspješno, a testiranje je pokazalo da hoće, zaključila je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!