14:19 / 23.08.2018.

Autor: HRT

Markić: Slučaj Agrokor ide dalje, imamo druge stvari

-

-

Foto: - / -

Slučaj Agrokor teče dalje, ali je kriza, čini mi se, prošla. Imamo i druge stvari, rekao je ravnatelj SOA-e, a to je problem izbjeglica i ruta otvorena preko BiH.
U javnost su dospjeli transkripti iskaza koje su USKOK-u dali Martina Dalić, Ante Ramljak i Zoran Besak, u kojima se navode pojedinosti o izvješćima za Agrokor, formiranju radnih skupina, tzv. grupi Borg, ali i pritiscima bivše potpredsjednice Vlade na medije te njezinoj suradnji s čelnicima Fine i SOA-e. Novinari su za komentar pitali ravnatelja SOA-e Daniela Markića.

Objavljeni transkripti iskaza M. Dalić, Ramljaka i Besaka USKOK-u

"SOA je bila uključena u rasvjetljavanje slučaja Agrokor i bit će dalje i u svim slučajevima gdje je prisutna korupcija. Bili smo prisutni na određenim sastancima i sigurno smo dali svoj doprinos", rekao je Daniel Markić. Dodao je da ga je na sve sastanke pozivao premijer te da nitko nije tražio nikakve sigurnosne provjere.

"Nisam čitao izjave Martine Dalić, ali tu ne vidim ništa sporno. O postupanju SOA-e izvijestili smo predsjednicu RH, predsjednika Vlade, saborski odbor i nedvojbeno i normalno da smo bili uključeni. Slučaj Agrokor teče i dalje, ali je kriza, čini mi se, prošla. Imamo i druge stvari", rekao je. Problem izbjeglica, otvorena ruta preko BiH, dodao je -  akutan je problem za Republiku Hrvatsku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!