Marko Krička novi glavni tajnik SDP-a?

27.04.2023.

20:39

Autor: HRT/D.M./Hina

Marko Krička, arhivska fotografija

Marko Krička, arhivska fotografija

Foto: Nikola Cutuk / PIXSELL

Predsjedništvo SDP-a je prihvatilo Peđe Grbina da novi glavni tajnik SDP-a bude dogradonačelnik Siska Marko Krička. Uz još nekoliko funkcija, Grbin je predložio i Alena Čička za novog predsjednika Statutarne komisije.

O novim kadrovskim prijedlozima u srijedu će na elektronskoj sjednici odlučivati Glavni odbor SDP-a.


- Predsjedništvo sam obavijestio o tome da za glavnog tajnika SDP-a predlažem kolegu Marka Kričku, trenutno dogradonačelnika u Sisku koji se u ovo vrijeme nakon potresa iskazao se kao vrlo operativan, a inače jedan kolega koji je dugi niz godina obnašao niz stranačkih funkcija na kojima se pokazao izvrsnim. Predložio sam što je Predsjedništvo i prihvatilo i usvojilo kao prijedlog koji se upućuje Glavnom odboru da Alena Čička predložimo za predsjednika statutarne komisije, izjavio je Peđa Grbin.

Podsjetimo, Vedran Babić podnio ostavku na funkciju tajnika SDP-a jer je Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu podignulo optužnicu protiv njega zbog krivotvorenja potpisa za kandidaturu za brodsko-posavskog župana. Optužnicom je obuhvaćen dosadašnji čelnik Statutarne komisije Mijo Kladarić.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!