11:53 / 23.11.2018.

Autor: V.K./HRT

Marko Vučetić: Šutnja s Pantovčaka

-

-

Foto: - / -

Saborski zastupnik Marko Vučetić nedavno je i službeno postao kandidat za predsjednika Republike i tako postao prvi protukandidat aktualnoj predsjednici.
Nezavisni saborski zastupnik Marko Vučetić nedavno je i službeno postao kandidat za predsjednika Republike i tako postao prvi protukandidat aktualnoj predsjednici. O tome što se krije iza te kandidature razgovaralo se u emisiji „Studio 4“.

Na pitanje kako komentira najavu Ivice Todorića da će se politički
aktivirati i koliko je to ozbiljno, Vučetić je rekao da je „ozbiljno onoliko koliko je bilo ozbiljno gledati ga kako nije bio politički aktivan kada je bio čelnik Agrokora. Mislim da tome nije tako zato što je on bio politički aktivan i onda i danas. Nisam siguran da će se kandidirati na nekim izborima, ali da će sačuvati svoju dobru vezu s politikom, o tome uopće ne dvojim.“

"Ako živimo u demokratskom sustavu, onda je iznimno moguće kandidirati se za predsjednika RH bez stranačke infrastrukture, zato što biti predsjednik RH znači zastupati interese građana, a ne promicati stranačke politike“, naglasio je Vučetić. "Moja prednost u odnosu na dosadašnju predsjednicu je upravo ta što sam u politiku ušao kao čovjek koji ima vlastitu prošlost i početak, a ne stranački stvoren sadržaj“, istaknuo je.

Vučetić je rekao kako misli da njegova uvjetna kandidatura nije prerano istaknuta, iako još nisu raspisani izbori. "Moja kandidatura je usmjerena na to da se promijeni politička paradigma“, rekao je. "Očekujem da će me podržati birači koji pripadaju svim političkim spektrima. Ne očekujem da će me poduprijeti radikalne grupe. Zato što kada se radi o predsjedniku, on nije taj koji radikalizira i dijeli političko tijelo, nego zastupa interese građana“, ističe Vučetić.

"Prvi loš potez sadašnje predsjednice je taj da kada je položila prisegu, nije došla na Pantovčak. Ona nije u funkciji građana, već u funkciji dobrog života građanke Kolinde Grabar-Kitarović, rekao je Vučetić i dodao: "Iz ovog položaja ne mogu kritizirati predsjednicu, jer kada bih je želio kritizirati, morao bih se spustiti na razinu građanke i njezina građanskog života. Mislim da je njezin najveći problem to što nije počela s predsjedničkom funkcijom.“

"Mi imamo šutnju s Pantovčaka, šutnju o Marakeškom dokumentu, šutnju da djeca koja imaju sreću što imaju talent, ali imaju nesreću što ih političke strukture nisu prepoznale. Predsjednica se čak ni kao građanka nije o tome očitovala“, rekao je i dodao kako „imamo probleme s područja manjinskih prava, ženskih prava, imamo probleme iseljavanja, ali i ostanka. Na sve to odgovor s Pantovčaka je šutnja.“
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!