10:37 / 19.02.2020.

Autor: HRT/Hina

Marokanac se bacio u ponor u pokušaju bijega od hrvatske vojske

Foto: HRT - Vojni poligon „Eugen Kvaternik“

Foto: HRT - Vojni poligon „Eugen Kvaternik“

Foto: - / HRT

Karlovačka Policijska uprava i služba za informiranje MORH-a najavili su tijekom dana priopćenje o okolnostima tog događaja.
U karlovačku je Opću bolnicu s Vojnog poligona Eugen Kvaternik kod Slunja u utorak dovezen teško stradali državljanin Maroka, potvrdio je u srijedu ravnatelj karlovačke Opće bolnice Ervin Jančić, a neslužbeno se doznaje da riječ o migrantu koji je ilegalno ušao u Hrvatsku i stradao pod još nepoznatim okolnostima.

Jančić je rekao da je pacijent iz Maroka s teškom ozljedom noge dovezen u bolnicu u pratnji policije te je operiran i zadržan na liječenju. Pacijent je s prijelomom natkoljenice i ozljedom koljena operiran kod nas, nije životno ugrožen i nalazi se na odjelu kirurgije, rekao je ravnatelj Jančić.

O slučaju se oglasio i MORH. Pripadnici Hrvatske kopnene vojske pomogli su ozlijeđenoj osobi koju su 18. veljače 2020. godine zatekli na vojnom poligonu „Eugen Kvaternik“ Slunj, kažu.

Vojnici su ozlijeđenoj osobi pružili prvu pomoć, objašnjavaju, nakon čega je upućena na daljnju obradu u OB Karlovac, ostale osobe predane policijskim službenicima PP Slunj. Naime, pripadnici Hrvatske kopnene vojske su tijekom redovnog osiguranja vojnog poligona „Eugen Kvaternik“ na Slunj u noći 17./18. veljače u neovlaštenom ulasku na prostor vojnog poligona, pronašli skupinu od sedam osoba, stranih državljana, od kojih je jedan prilikom pokušaja utvrđivanja identiteta pokušao pobjeći te skočio s litice u ponor dubine tri metara, poručili su.

Tijekom pada navedena osoba je zadobila ozljedu noge te su joj pripadnici Hrvatske vojske odmah pružili prvu pomoć i imobilizirali nogu, tvrde. Ozlijeđeni je predan djelatnicima Hitne medicinske pomoći koja je ga je prevezla u Opću bolnicu Karlovac na daljnju obradu.

Ostale osobe zatečene na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" na Slunju su, sukladno propisanim procedurama, predane policijskim službenicima Policijske postaje Slunj na daljnje postupanje.

Na mjestu događaja proveden je očevid od Vojne i civilne policije.
Foto: HRT - Vojni poligon „Eugen Kvaternik“

Foto: HRT - Vojni poligon „Eugen Kvaternik“

Foto: - / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!