Maša je uspjela - danas slavi prvi rođendan

22.12.2018.

19:19

Autor: Domagoj Puškarić/P.F./HRT

default error photo
Maša je imala nepunih 450 grama jer je rođena u 27. tjednu trudnoće. Od prvog dana Mašin je život bio borba, mjeseci provedeni u bolnici. Danas ima 5 kg i zdrava je djevojčica.
Prije godinu dana u KBC-u Sestre milosrdnice rodila se Maša. Imala je nepunih 450 grama jer ju je mama Matea rodila u 27. tjednu trudnoće. Hitno je prebačena u Dječju bolnicu u Klaićevoj gdje se mjesecima cijeli tim liječnika borio za njezin život. I uspjeli su. Maša je uspjela. Danas slavi prvi rođendan.

● VIDEO: Iz bolnice izašla malena Maša, čudo od bebe

Od prvog dana Mašin je život bio borba. Mjeseci provedeni u bolnici, inkubatoru i operacijskim dvoranama, nasreću, već su daleko iza nje. Sada je zdrava djevojčica. Danas ima oko pet kilograma. Mezimica je velike obitelji, svi je paze i maze.

Mašin prvi veliki obiteljski rođendanski ručak dugo će se pamtiti. Zbog čestih pregleda ne stignu se družiti s obitelji koliko bi htjeli. Mašu svatko želi vidjeti, njezina borba drugima je poticaj.

Liječnici koji su spasili Mašu dobili su nagradu Hrvatskoga liječničkog zbora. Ponosni bake i djedovi cijelo su vrijeme bili uz roditelje, a za malenu Mašu molili.

Zdrava i nasmijana Maša roditeljima i obitelji najljepši je dar za Božić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!