14:11 / 21.05.2019.

Autor: HRT

Maskirani razbojnik iz Karlovačke banke pobjegao s manjom količinom novca

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Karlovačka banka bila je na meti kradljivaca i u ožujku prošle godine, kada je eksplozivom raznesen njihov bankomat u četvrti Dubovac.
Nepoznati muškarac u utorak oko 11.15 uz prijetnju vatrenim oružjem počinio je razbojstvo u banci u karlovačkoj povijesnoj jezgri Zvijezda i pobjegao s manjom količinom novca, a pritom nitko nije ozlijeđen, doznaje se u policiji koja provodi očevid.

Direktorica marketinga razvoja i općih poslova Karlovačke banke Kristina Hata, zadužena i za koordinaciju sigurnosti banke, potvrdila je Hini da je do razbojništva došlo na šalteru njihove centrale u Ulici Ivana Gorana Kovačića, da je maskirani razbojnik s pištoljem pobjegao te da se za njim traga.

- Mogu reći da je ukradena mala količina novca, sa samo jednog šaltera, da razbojnik nije ušao u trezor, već je pobjegao, i pritom nikoga nije ozlijedio, a nije ispalio ni jedan metak. Traje očevid, a policiji smo dali i snimku razbojstva, jer sukladno Zakonu o zaštiti financijskih institucija Karlovačka banka ima videonadzor, rekla je Hata i najavila da će banka biti otvorena uskoro, u popodnevnim satima.

Karlovačka banka bila je na meti kradljivaca i u ožujku prošle godine, kada je eksplozivom raznesen njihov bankomat u četvrti Dubovac. Glasnogovornica karlovačke Policijske uprave Senka Staroveški potvrdila je da je to kazneno djelo "uspješno razriješeno".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!