12:19 / 23.02.2021.

Autor: Suzana Balen/Dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Masovno cijepljenje i u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

Cijepljenje u Bjelovaru

Cijepljenje u Bjelovaru

Foto: Damir Spehar / PIXSELL

Druga faza cijepljenja počela je i u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, a prvo masovno cijepljenje provodi se u bjelovarskoj sportskoj Dvorani europskih prvaka. 

Cijepe se osobe starije od 65 godina i kronični bolesnici - danas ih je pozvano 324. Dosad je u Županiji cijepljeno oko 3 300 osoba, prošli je tjedan liječnicima obiteljske medicine dodijeljeno 600 doza Pfizerova cjepiva. U 57 ordinacija ovaj tjedan stiže još 1450 doza AstraZenecina. 

- Cijepili smo se cjepivom Pfizer, nikakvih problema nema, sve je dobro organizirano, kazala je Mara Lukač, Tuk.

- Ono što smo mi kao obiteljski liječnici tražili, da bude na punktu je iz razloga što je to jedan opsežan posao i jedna opsežna administracija zbog čega mi ne možemo obavljati svoj redovni posao u ambulanti, dodala je liječnica obiteljske medicine iz Bjelovara Milka Begić Komljenović.

- Vjerujemo da će još biti cijepljenja po punktovima, o tome ovisi koliko ćemo cjepiva dobivati, naglasila je ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo BBŽ-a Nina Renić

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!