Melvan iz Zračne luke Split: Odrađujemo vrhunac sezone

23.07.2022.

14:55

Autor: Branko Dobrota/IMS/HRT/I.B.

Zračna luka Split

Zračna luka Split

Foto: HRT / HTV

Pretposljednji je vikend srpnja i na odmor je krenula većina hrvatskih građana kao i turista, stoga je na cestama diljem zemlje povećana gustoća prometa. Prometno je i u splitskoj zračnoj luci iz koje se javio novinar HTV-a Branko Dobrota koji je razgovarao s Matom Melvanom, voditeljem službe prihvata i otpreme putnika u Zračnoj luci Split.

Prema svim aktualnim pokazateljima Splitski aerodrom na Resniku polako, ali sigurno se približava brojkama iz rekordne 2019. Već je u srpnju premašena brojka od 450.000 putnika.

- U ova dva dana očekujemo 215 zrakoplova, 55 tisuća putnika. Naravno do konca srpnja očekujemo da ćemo biti negdje između 650 i 700 tisuća putnika. Svakih pet minuta je neka operacija. Danas i sutra 430 polijetanja, odnosno slijetanja. U ovom trenutku Split je povezan s 90 destinacija, odnosno 24 države. Poneko zakašnjenje od pola sata, sat i zna se dogoditi još koji otkazan let kao posljedica događanja na europskim destinacijama, ali to bitno ne utječe na odvijanje prometa kod nas i mi smo po svojim kapacitetima potpuno spremni, raspoloživi i odrađujemo vrhunac sezone. Očekuje nas najveći sljedeći vikend ili onaj iza toga. To je povijesno. Ta dva, tri vikenda koja su srce sezone i kad se ostvaruju rekordni brojevi, istaknuo je Mate Melvan.

Kroz splitsku zračnu luku krajem kolovoza proći će dvomilijunti putnik u ovoj godini.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!