Mate Rimac objavio da su zaposlenici njegove tvrtke rasistički napadnuti

27.11.2021.

17:16

Autor: HRT/B.V.

Mate Rimac

Mate Rimac

Foto: Luka Stanzl / Pixsell

Mate Rimac požalio se na svom profilu na Facebooku zbog rasističkog napada na zaposlenike njegove tvrtke Rimac automobili.

Tvrdi da se napad dogodio kada su zaposlenici prešli cestu i ubrzali korak kako bi izbjegli sukob, ali su ih napadači dostigli i započeli fizički obračun. Policija je potvrdila da se incident dogodio poslije ponoći kod HNK. U tijeku je kriminalističko istraživanje. 

- Nažalost, kolege imaju ozljede glave, nekoliko njih, nadamo se da će se rzo oporaviti od ozljeda. U kontaktu smo s policijom, mi svakako osuđujemo takvo ponašanje, apeliramo na sve da shvate da ako želimo bit svjetski lideri u ovoj industriji i općenito u bilo čemu, da to uključuje i angmažman stranih talenata, iz cijelog svijeta. Mi ulažemo velik trud da ih dovedemo u Hrvatsku i predstavljamo im Hrvatsku kao sigurnu zemlju koja je gostpoljubiva i srdačna i svaki ovakav incident koji se dogodi poljulja povjerenje da je to točno, rekla je  Marina Verović, direktorica Ljudskih potencijala, Rimac Automobili.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!