10:54 / 04.11.2018.

Autor: V.K./P.F./HRT

Matea Parlov i Mitja Kreus osvojili "Noćni cener"

-

-

Foto: - / -

"Noćni cener" utrka je za amatere, rekreativce i profesionalce, za sve koji vole trčanje. Posebnom je čine izvrsna atmosfera i vrhunska zabava.
Središte Zagreba večeras je bilo prepuno trkača. Održan je još jedan, ovaj put rekordni Zagrebački noćni cener.

Od gotovo 3000 trkača koji su započeli utrku, kroz cilj je prvi prošao Mitja Kreus iz Slovenije. U svojem prvom nastupu 10 kilometara zagrebačkog asfalta pretrčao je za 31 minutu.

Zadovoljna je i Matea Parlov, koja je došla do drugog naslova zaredom u ženskoj konkurenciji. Iako joj nije bila u rasporedu, utrka pred domaćom publikom teško se propušta.

"Noćni cener" utrka je za amatere, rekreativce i profesionalce, za sve one koji vole trčanje. A posebnom je čine izvrsna atmosfera i vrhunska zabava. 

Cilj je utrke promicanje zdravog i aktivnog života te borba protiv ovisnosti.

Sedmo izdanje utrke premašilo je sva očekivanja, i kad je riječ o atmosferi i broju natjecatelja, koji su startnine razgrabili u samo 94 minute.

Zbog utrke od 18 do 21 sat bio je zaustavljen tramvajski promet Praškom ulicom i Zrinjevcem, a od 18.40 do 20.30 i središnjim gradskim trgom. Tramvaji na linijama koje uobičajeno idu preko Trga bana Josipa Jelačića prometovali su obilazno preko Glavnog kolodvora i dalje svojim trasama. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!