10:49 / 16.09.2018.

Autor: I.M./Hina

Matić: Bio je to samo radni sastanak

-

-

Foto: - / -

U tijeku je sastanak užeg vodstva SDP-a, na kojem drugi put pokušavaju nagovoriti Davora Bernardića da odstupi s mjesta predsjednika stranke.
Niti nakon višesatne sjednice Predsjedništva SDP-a, još uvijek nije odlučeno o političkoj sudbini Davora Bernardića kao predsjednika SDP-a.

Nešto iza 19 sati saborski zastupnik SDP-a Predrag Matić izvijestio je kako su danas održali radni sastanak članova Predsjedništva i dogovorili smjernice rada te da je predsjednik za sutra sazvao zajedničku sjednicu članova Predsjedništva SDP-a i Kluba zastupnika u Hrvatskom saboru.

Znam što vas najviše zanima - je li bilo razgovora o ostavci predsjednika Bernardića,  ali - o tome nije bilo apsolutno ni riječi, rekao je Matić novinarima ispred sjedišta SDP-a na Iblerovom trgu u Zagrebu.

Na novinarsku opasku da to baš i nije uvjerljivo, kratko je odgovorio: "Ja vam ne bih nikada lagao". Dogovoreno je i da nema nikakvih izjava.

Na razgovorima u Bosiljevu u petak članovi Predsjedništva SDP-a od Davora Bernardića zatražili su ostavku "za dobrobit stranke" te mu dali vremena do nedjelje da razmisli.

Kad bi Bernardić odstupio svojevoljno, prema stranačkom Statutu, a najviše na godinu dana, vođenje stranke kao v.d. preuzeo bi prvi potpredsjednik Zlatko Komadina. Ako se pak Bernardić ogluši na te zahtjeve, Predsjedništvo bi moglo pokrenuti statutarne mehanizme za njegovom smjenom, nakon čega bi uslijedila izvanredna konvencija SDP-a.

- Bernardića nisu nagovorili na ostavku
- Komadina: Spreman sam voditi SDP, ali za to trebam mir

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!