17:36 / 02.02.2019.

Autor: D.M./HRT

Matija Posavec nositelj HNS-ove liste za europske izbore

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Središnji odbor HNS-a potvrdio je odluku predsjedništva da stranka na eurposke izbore ide samostalno. Nositelj liste je međimurski župan Matija Posavec.
Zahuktavaju se pripreme stranaka za europske izbore u svibnju. Središnji odbor HNS-a potvrdio je odluku predsjedništva da stranka na njih ide samostalno. No nositelj liste neće biti predsjednik stranke Ivan Vrdoljak, nego međimurski župan Matija Posavec.

Posavec je istaknuo kako sadašnje stanje u državi i politici traži drugačiji pristup politici, stoga na njegovoj listi neće biti sadašnje stranačko vodstvo, nego će je predvoditi mladi ljudi koji su se dokazali u svojim sredinama.

- Želim Hrvatskoj ponuditi međimurski model razvoja koji bih sažeo u nekoliko riječi: jako puno rada, obilje razumijevanja i tolerancije i nimalo ideologije. I to će biti moja kampanja, istaknuo je Matija Posavec dodajući kako je fokus kampanje zastupanje ravnomjernog razvoja Hrvatske, bez obzira na bilo kakvu Vladinu, nacionalnu ili lokalnu politiku.

Ako osvoji najviše preferencijskih glasova, prihvatit će ulogu zastupnika u Europskom parlamentu. U tom slučaju, njegovi zamjenici nastavit će posao do kraja mandata ili će se održati novi izbori za župana. Na pitanje vidi li se kao predsjednik HNS-a, Posavec je kazao kako je politika slična nogometu - Trčite, trčite, a ako ne zabijete gol, onda vam je badava to trčanje. Idemo korak po korak.

S Matijom Posavcem u Dnevniku HTV-a razgovarao je Eugen Husak.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!