Matijević (SDP) pozvao Puljka da preuzme odgovornost za gradsku imovinu

23.02.2022.

19:52

Autor: V.K/Hina/HRT

Objekti propadaju

Objekti propadaju

Foto: Ivo Cagalj / Pixsell

Splitski gradski vijećnik SDP-a Davor Matijević pozvao je u srijedu gradonačelnika Ivicu Puljka da preuzme odgovornost za gradsku imovinu jer ima objekata koji propadaju.

- Pozivam Grad i gradonačelnika da preuzmu odgovornost za svoju postojeću imovinu i osiguraju komunalni red i sigurnu i kvalitetnu uslugu građanima, rekao je Matijević na konferenciji za novinare.

Matijević je podupro gradnju novih garaža, ali je pritom upozorio da u Splitu ima objekata koji propadaju i koje se mora žurno vratiti Gradu pod upravljanje te ih obnoviti i opremiti kako bi se njima koristili građani.

Spomenuo je više neuređenih parkirališta u Splitu u kojima je čak 450 garažnih i 200 parkirnih mjesta.

Parkiralište na Pujankama nema ni minimalne protupožarne zaštite, rekao je, dodajući pritom da je ono u Papandopulovoj ulici u očajnom stanju i da je na njemu oko 200 garažnih mjesta za koje nitko ne plaća nikakve troškove održavanja.

Za tri garaže - u Doverskoj i u Tijardovićevoj ulici te kod zgrade Fine Matijević je istaknuo da su u derutnom stanju te kako se sumnja da se u nekima od njih garažna mjesta ilegalno naplaćuju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!