11:26 / 28.08.2019.

Autor: M.Š./HRT

Matko Škalamera pušten na slobodu

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Matku Škalameri prije je određen istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.
U Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci trebali su biti ispitani Dobrivoje Arsić i njegova supruga, posljednji svjedoci u slučaju Matka Škalamere, osumnjičenog za prijetnju i nanošenje tjelesnih ozljeda srpskom povratniku Arsiću. Nisu se pojavili, ali su, kako se neslužbeno doznaje, u iskazu kod kuće poručili da se Škalameru pusti iz pritvora.
Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!
Kako se neslužbeno doznaje, Dobrivoje Arsić i njegova supruga iskaz su dali kod kuće.

- Sve ovo nije se trebalo dogoditi, moglo se riješiti u dan-dva. Pustite čovjeka iz pritvora, ima divna sina, izjavio je navodno Arsić.

Matku Škalameri određen je istražni zatvor, no on je u srijedu nešto prije 14.30 pušten na slobodu.

- Zahvaljujem svojim odvjetnicima, imajte razumjevanja oni će vam sve reći, rekao je na izlasku. No Škalamerinim izlaskom iz zatvora proces nije završen. Razmatranje dokaza u postupku može potrajati mjesecima. 

Ishod u konačnici može biti prekvalifkacija djela ili podnošenje optužnog prijedloga ili pak odbacivanje slučaja koji je podignuo mnogo medijske prašine u Rijeci. Naime za nacionalnu nesnošljivost prijavljen je alpinist i istaknuti HGSS-ovac za kojega suradnici kažu da nikada nije pitao za nacionalnost osoba čije je živote spašavao.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!