15:31 / 20.08.2018.

Autor: M.M./HRT

Matteo Ružić preminuo zbog astmatičnog bronhitisa i neprepoznate mane krvnih žila

Ilustracija, foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Ilustracija, foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Obdukcijom je utvrđeno kako je Matteo Ružić preminuo zbog postojećeg i poznatog astmatičnog bronhitisa i neprepoznate srčane mane, odnosno mane krvnih žila, koje su skupnim djelovanjem uzrokovale naglu smrt.
U Ministarstvu zdravstva održana je konferencija za novinare na kojoj su predstavljeni rezultati obdukcije Mattea Ružića.

Profesorica na Zavoda za sudsku medicinu Petrovečki rekla je da je obdukcijom utvrđeno da je Matteo Ružić preminuo zbog prethodnog postojećeg i poznatog astmatičnog bronhitisa i neprepoznate srčane mane, odnosno mane krvnih žila, koji su skupnim djelovanjem uzrokovali naglu smrt.

Istaknula je da neki obdukcijski nalazi još nisu gotovi, al ovo je preliminarno izvješće koje upućuje na uzrok nagle smrti.Ministar zdravstva Milan Kujundžić rekao je kako je od prvog dana govorio da će dati ostavku ako se ustanovi da je zatajio sustav. Sada se potvrdilo da je sustav funkcionirao. Ovdje nije bilo zatajenja sustava i algoritama u takvom postupanju.

Nagle smrti od astme nema, pogotovo ne kod mladih ljudi
, rekao je ministar Kujundžić, te dodao kako je obično u podlozi još neka druga bolest, srčana bolest, što se, kako je rekao, potvrdilo i kad je riječ o Matteu Ružiću.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!