19:54 / 16.01.2021.

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Mažar: Do sada smo dobili 241 zahtjev za stambeno zbrinjavanje

-

-

Foto: - / -

Do sada je u državnim stanovima smješteno 37 obitelji, odnosno 102 osobe, istaknuo je državni tajnik Nikola Mažar.
Ovih dana, u srcu zime, najvažnije je svima stradalima osigurati toplo utočište. Iako su posljedice potresa u Sisku manje katastrofalne nego u Petrinji i Glini, mnogim stanovnicima Siska i okolnih mjesta potreban je privremeni smještaj jer su njihovi domovi trajno ili privremeno neupotrebljivi za život.

➡️ Posljedice potresa - najnovije informacije

Svi oni koji se u Sisku ne mogu vratiti u domove i dalje su smješteni u dvoranama. Izrađena su tri kontejnerska naselja, grade se još dva. Opcije su i državni stanovi, izvijestila je Iva Magušić Dumančić u Dnevniku HTV-a.

Obitelj Lončar je među onima koji su dobili državni stan.

- Stan nam je dobio crvenu oznaku, a na početku smo bili kod mojih roditelja. U ponedjeljak smo se preselili ovdje i jako smo zadovoljni, stan je potpuno opremljen, rekao je Goran Lončar.

Do sada je u državnim stanovima smješteno 37 obitelji, odnosno 102 osobe, istaknuo je Nikola Mažar, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje.

- Na raspolaganju imamo još 158 državnih stanova na području Hrvatske, a 22 su kompletno opremljena. Potpisali smo ugovore prošli tjedan s četiri tvrtke za opremanje još stanova pa će biti spremno ukupno 48 ovakvih stanova. Drugi dan nakon potresa krenuli smo s pripremom zahtjeva za stambeno zbrinjavanje. Osposobili smo naš regionalni ured u Petrinji, svatko može doći tu. Do sada smo dobili 241 zahtjev, 19 je odbijeno, a drugi su u proceduri, ali nema nikoga da privremeno nije stambeno zbrinut.

Na području Sisačko-moslavačke županije još je, kaže, 577 osoba u organiziranom smještaju. Taj broj se svakodnevno smanjuje, a broj kontejnera se povećava, jučer smo imali 51, rekordan broj kontejnera.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!