20:01 / 25.05.2021.

Autor: V.K./Dnevnik/IMS/HRT

Mažar: Vukovar mora biti grad zajedništva i međusobnog uvažavanja

Nikola Mažar

Nikola Mažar

Foto: Dnevnik/IMS / HRT

Vukovarci u nedjelju biraju tko će iduće četiri godine biti na čelu Grada Heroja. Nakon jučerašnjeg gostovanja dosadašnjeg gradonačelnika Ivana Penave, u Dnevniku HTV-a, Kristina Bojić razgovarala je s njegovim protukandidatom Nikolom Mažarom (HDZ).

Lokalni izbori 2021.

Lokalni izbori 2021.

Foto: Dnevnik/IMS / HRT

Mažar je rekao kako očekuje da građanke i građani Vukovara u nedjelju iskoriste svoje biračko pravo i u što većem broju izađu na izbore i daju svoj glas programu koji, kako kaže, nema alternativu i koji nudi stabilniju i mirniju alternativu.

- Izbori u prvom krugu su pokazali da većina građana nije dala povjerenje aktualnoj politici grada, što se pokazalo u Gradskom vijeću gdje je Penava izgubio većinu, rekao je Mažar.

Što se tiče razlike u glasovima, Mažar je istaknuo kako je ona velika, ali dostižna u drugom krugu izbora.

Naglasio je kako u drugom krugu izbora očekuje glasove svih onih građana koji žele sigurniju i bolju budućnost te svih onih koji ne žele da politike sukoba i podjela miču fokus s onoga što je bitno, a to su nova radna mjesta, razvoj gospodarstva te privlačenje investicija.

Na pitanje koji će mu biti prvi potez ako postane gradonačelnik Vukovara, Mažar je odgovorio kako je to transparentnost i demokratizacija gradske uprave.

- Do sada nismo imali priliku da građani odlučuju o tome što je prioritet u razvoju grada, kako se troši gradski proračun i to će svakako biti prvi korak gdje ću ja biti gradonačelnik partner građanima, istaknuo je.

Na pitanje bi li se i on uključio u inicijativu Ivana Penave za ujedinjavanje odvojenih škola i vrtića, Mažar je rekao kako to nije Penavina inicijativa te kako je i sam prije izbora izašao s njome.

- Svi građani koji žele dobro ovom gradu, ali i svojoj djeci, žele da ona odrastaju u zajedničkom okružju, rekao je i dodao kako je, nažalost, Vukovar grad sukoba i podjela.

- Grad Vukovar mora biti grad zajedništva i međusobnog uvažavanja za sve nas koji ovdje živimo, zaključio je.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!