12:14 / 23.07.2020.

Autor: HRT

Međimurje mjesec dana bez novooboljelih osoba i tjedan dana "koronafree županija"

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Međimurje je 30 dana bez novooboljelih osoba te je 7. dan "koronafree županija".
Međimurje je 30 dana bez novooboljelih osoba te je 7. dan "koronafree županija".

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas u Međimurskoj županiji testirano je ukupno 1913 osoba.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je jučer nove preporuke za održavanje koncerata i drugih manifestacija kojima je ograničen maksimalan broj ljudi koji mogu nazočiti koncertu ili manifestaciji na 500 osoba u zatvorenom i 1000 na otvorenom prostoru.

Preporuka je također da na okupljanjima ne smije sudjelovati, između ostalog, osoba koja je u posljednjih 14 dana boravila u inozemstvu i nema negativan test na koronavirus napravljen u posljednjih 48 sati.

Pozornica i izvođači od publike moraju biti udaljeni četiri metra. Preporučuje se i razmak od dva metra između pjevača te glazbenika s puhačkim instrumentima. 
HZJZ preporučuje da budu samo sjedeća mjesta, ali u slučaju potrebe za stojećim mjestima, preporučuje se postavljanje stojećih stolova, uz razmak od metar i pol. Stojećih mjesta smije biti najviše 100.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!