17:39 / 14.10.2019.

Autor: Jasminka Kalčić/Regionalni dnevnik/HRT

Medulin svoju najveću investiciju usmjerio u školu

-

-

Foto: - / -

U samo 7 mjeseci nadograđena je škola. Kredit će se vraćati idućih 7 godina, a možda i još nešto uložiti.
Prema mnogim pokazateljima najbogatija općina u zemlji, Medulin najveću je investiciju od svojega osnutka usmjerila upravo u obrazovanje. Kreditnim zaduženjem od 42 milijuna kuna nadogradili su svoju osnovnu školu te izgradili sportsku dvoranu.

Osnovna škola Dr. Mate Demarina jedna je od najvećih u Istri. I najstarijih. Izvorna zgrada potječe iz 1931. a prva nadogradnja iz 2004. godine. Novom nadogradnjom škola je dobila 6 novih učionica, dva praktikuma, informatički centar, nove sanitarije i školsku sportsku dvoranu.

Načelnik opcine Goran Buic ponosan je na novu skolu. Obratio se djeci vidno zadovoljan njihovom srećom zbog nove škole.

- Djeco, sviđa li vam se nova škola? Sviđa li vam se dvorana? Sutra opet neće biti nastave, ali vi svejedno dođite sve ovo isprobati, sviđat će vam se sigurno - poručio je djeci.

U samo 7 mjeseci nadograđena je škola. Kredit će se vraćati idućih 7 godina, a možda i još nešto uložiti. Obnašatelj dužnosti istarskoga župana Fabrizio Radin čestitao je općini kao investitoru i poručio kako će se "svaka uložena kuna u obrazovanje višestruko vratiti".

S time se složila i ministrica, poručivši da ulaganje u obrazovanje, nastavnike i djecu nema alternativu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!