21:26 / 09.03.2022.

Autor: P.F./Hina

Međunarodna tjeralica za 37-godišnjakom iz Pule zbog ubojstva majke

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Hrvoje Jelavic / Pixsell

Županijsko državno odvjetništvo u Puli donijelo je rješenje o pokretanju istrage protiv 37-godišnjeg hrvatskog državljanina, okrivljenog za ubojstvo 79-godišnje majke, a budući je u bijegu za njim je raspisana međunarodna tjeralica, naveo je ŽDO.

Kako je priopćeno iz ŽDO-a, postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 37-godišnjak iz Pule 3. ožujka, između 11.30 i 15.18 u stanu u Puli, u nakani da liši života svoju 79-godišnju majku, nepoznatim predmetom joj zadao više udaraca te je 79-godišnjakinja umrla uslijed zadobivenih ozljeda.

Okrivljeni 37-godišnjak je svoju 79-godišnju majku već ranije vrijeđao i tukao, zbog čega je bio proglašen krivim pravomoćnom presudom Općinskog suda u Puli.

Županijsko državno odvjetništvo podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Puli prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika iz zakonskih razloga, što je sudac istrage prihvatio i odredio okrivljeniku istražni zatvor u trajanju od mjeseca dana.

No, budući da je 37-godišnjak u bijegu ŽDO u Puli donijelo je nalog za izdavanje međunarodne tjeralice protiv okrivljenika te je izdalo Europski uhidbeni nalog.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!