11:34 / 15.05.2022.

Autor: M.M./Dnevnik/IMS/HTV/HRT

Međunarodni dan obitelji

Međunarodni dan obitelji

Međunarodni dan obitelji

Foto: HTV / HRT

U povodu Međunarodnog dana obitelji Savez društava "Naša djeca" u Osijeku organizira niz zabavnih programa za mališane i njihove roditelje. Posebni su gosti festivala članovi nekoliko ukrajinskih obitelji koji su privremeni dom našli na području Osječko-baranjske županije. Posjetitelje na osječkom Solarskom trgu, među ostalim, očekuju neke nove, ali i neke gotovo zaboravljene igre uz koje su vrijeme kratili naši bake i djedovi.

- Očekuje nas smijeh, radost i puno veselja, ali i starih igra kao što su bacanje obruča, natezanje konopca, rekla je Jasna Komendanović/predsjednica Društva "Naša djeca" Osijek.

Istaknula je kako su današnje druženje organizirali zbog ukrajinskih obitelji koje trenutno borave na području Osječko-baranjske županije.

- Današnje druženje je posljedica druženja za Uskrs, kada su šarali jaja. Djeca su se igrala, plesala, a roditelji sa strane plakali. To mi je bio impuls da iduću radionicu napravimo i za roditelje i za djecu, rekla je.

- Igra je jako važan spektar života, a posebno u obitelji, poručila je Komendanović. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!