12:57 / 03.12.2019.

Autor: HRT

Međunarodni dan osoba s invaliditetom o digitalnoj pristupačnosti

-

-

Foto: - / -

Resorna ministrica Vesna Bedeković istaknula je što je Vlada dosad učinila na tom području.
Međunarodni je dan osoba s invaliditetom. Resorna ministrica Vesna Bedeković istaknula je što je Vlada dosad učinila na tom području - povećala invalidnine i broj asistenata te uvela status roditelja njegovatelja.

Dan je posebno posvećen pravu osoba s invaliditetom na digitalnu pristupačnost zbog čega je donesen Zakon o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja.

- Naša je zadaća da ti mrežni sadržaji budu dostupni svima bez obzira na to imaju li vizualne, motoričke, slušne ili kognitivne poteškoće. Na to nas obvezuje i direktiva Europske unije, poručila je ministrica Vesna Bedeković.

- Naša je zadaća da ti mrežni sadržaji budu dostupni svima, bez obzira na to imaju li vizualne, motoričke, slušne ili kognitivne poteškoće. To smatram  zajedničkim korakom prema izgradnji hrvatskog društva kao uključivog, inkluzivnog, humanog, solidarnog i socijalno osjetljivog društva, kazao je premijer Andrej Plenković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!