07:38 / 17.11.2018.

Autor: I.H./HRT

Međunarodni dan svjesnosti o prijevremeno rođenoj djeci

-

-

Foto: - / -

Međunarodni dan svjesnosti o prijevremeno rođenoj djeci u Hrvatskoj već devet godina provodi udruga Klub roditelja nedonoščadi 'Palčići'.
U Hrvatskoj se godišnje prijevremeno rodi oko 2500 novorođenčadi, a taj broj posljednjih godina neprekidno raste. Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju obilježava se danas diljem Hrvatske. U Hrvatskoj ovu inicijativu već devet godina provodi udruga Klub roditelja nedonoščadi 'Palčići'.

Ispred Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a Zagreb, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić pridružit će se obilježavanju ovog dana.

U znak potpore "palčićima" diljem svijeta, roditelji i djeca, zajedno sa zagrebačkim gradonačelnikom, točno u podne u zrak će pustiti ljubičaste balone. U povodu ovoga dana pročelje zgrade Hrvatskoga sabora bit će osvijetljeno ljubičasto od 16 do 24 sata.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!