Markt: Dobrota je u nama i kad je dijelimo, ona raste

05.12.2021.

08:31

Autor: HRT

Međunarodni dan volontera

Međunarodni dan volontera

Foto: HTV / HRT

Približava se godišnjica katastrofalnog potresa na Banovini. U sjećanju na te teške dane svakako su ostali volonteri koji su odmah priskočili u pomoć stradalom stanovništvu, a pomažu i dalje. Međunarodni dan volontera Hrvatski Crveni križ obilježava upravo u Glini.

 - Volonteri i na današnji dan rade i nesebično pomažu drugima. Tako su ovdje u Glini obišli kontejnersko naselje te su onima koji su ovdje smješteni nakon potresa podijelili grijalice i lopate da se pripreme za zimu, javila je u podnevnom Dnevniku novinarka HTV-a Dajana Šošić.

- Prije toga održano je adventsko druženje za volontere koji su pomagali nakon potresa te su im podijeljene zahvalnice. Oni naravno kroz mrežu Crvenog križa i dalje ovdje rade i nesebično pomažu. Ovogodišnje obilježavanje posebno je važno s obzirom na epidemiju COVID-a i na potres jer su upravo volonteri ti koji su podnijeli golem teret, rekla je Šošić.

- Nesebičnost i pomaganje isplati se jer pomažući drugima oplemenjujete sebe - poruka je s današnjeg susreta, završila je javljanje iz Gline novinarka HTV-a. 

- Mislim da smo mnogim ljudima napravili promjenu u njihovim životima i pomogli im u stvarno teškoj situaciji. Vjerujem da će se ljudi s vrlo dobrim sjećanjima prisjećati tih dana kad smo bili tamo i pomagali ljudima u vrlo teškoj situaciji, rekao je volonter Danijel Jambrek.

- Nadam se da će i ostali mladi ljudi, a i neki stariji koji se još nisu "ubacili" u volontiranje pokušati dati šansu volontiranju i vidjeti da se puno može pomoći na takav način drugim ljudima, ističe volonter Jan Basta.

- Nisu oni samo pružali pomoć, oni su i dali jedan snažan impuls solidarnosti u društvu. Mislim da je u današnje doba strahovito važno da podsjetimo jedni druge kako je dobrota u nama i kad je dijelimo, ona raste, poručio je Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa.

Na obilježavanju se okupilo stotinu volontera Crvenog križa s područja Sisačko-moslavačke županije koji već gotovo godinu dana pomažu stanovništvu stradalom u potresu, iako su i sami stradali.

Svima njima predane su zahvalnice i simbolični darovi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!