Simeonova: U EU borba za kvote zastupljenosti žena traje već 10 godina

08.03.2023.

08:26

Autor: U mreži Prvog/V.K./HR/HRT

Međunarodni Dan žena

Međunarodni Dan žena

Foto: HTV / HRT

Međunarodni je Dan žena, žene se i danas bore protiv diskriminacije, nasilja, seksizma u javnom i privatnom prostoru. 

Galerija
Violeta Simeonova, Foto: HTV/HRT
Zlatica Štulić, Foto: HTV/HRTMarijana Šarolić Robić, Foto: HTV/HRT

O tome su u emisiji U mreži Prvog, urednice i voditeljice Jasmine Popović govorile Violeta Simeonova, voditeljica Ureda EP-a, Zlatica Štulić, predsjednica Sindikata trgovine Hrvatske i Marijana Šarolić Robić, predsjednica Professional Women's Network, hrvatske podružnice globalne organizacije za promicanje žena u poslovnom svijetu. 

- EU već nekoliko godina uočava da žene zarađuju 13 posto manje od muškaraca. Najgora je situacija za žene koje su u mirovini, stoga što je tamo razlika između njih i muškaraca skoro 30 posto, rekla je Simeonova.

Dodaje kako je najteže samohranim majkama.

Šarolić Robić govori kako promjene kreću od nas samih stoga što smo mi sami ti koji imamo obrasce.

Simeonova je istaknula kako je pandemija jako utjecala na položaj žena jer su se tada snažnije manifestirali svi problemi.

- Radna mjesta žena su tada bila najviše ugrožena, žene su bile potplaćene, a isto tako, žene su bile najviše angažirane u najrizičnijim poslovima, rekla je.

Dodaje kako su Europsko vijeće i Europski parlament donijeli odluku da sve tvrtke moraju do lipnja 2026. godine povećati broj žena u svom upravljačkom sustavu.

- Borba za kvote zastupljenosti žena traje već 10 godina i nije se bilo lako izboriti za to, naglasila je.

Štulić je rekla kako na sudovima, općinskom, prekršajnim, trgovačkim, županijskim, većinom rade žene sutkinje i to 60-70 posto, a na Vrhovnom i Ustavnom sudu broj žena je 20-30 posto.

- I u privatnom sektoru je jako malo žena u voditeljskim strukturama. Statistike pokazuju da ima više obrazovanih žena, no muškaraca, da žena ima više u populaciji pa bi bilo logično da žene budu zastupljenije na pozicijama, naglasila je.

Šarolić Robić ističe kako je važno da se na razini rukovodećih tijela svjesno stavi cilj da žele 30-40 posto spola kojeg ima manje, a to su uglavnom žene.

- To se treba željeti, a ne samo ispunjavati zakonske norme, zato što to tada nema pravu vrijednost, rekla je i dodala kako se rodna ravnopravnost treba staviti kao cilj.

Štulić je naglasila kako žene u trgovini imaju puno problema počevši od plaća i uvjeta rada.

Simeonova ističe kako postoje mnoga pravila u teoriji, ali treba se pogledati kako se to u praksi provodi.

- Indeksi koji pokazuju participaciju žena u politici u Hrvatskoj pokazuju kako je žena u politici 15 posto što je jako malo. U Danskoj i finskoj to je daleko više, rekla je i dodala kako je važno da se o tome govori, a posebno prije izbora.

Na pitanje kako pogurati žene da budu aktivnije u poslovnom svijetu, Šarolić Robić odgovara kako trebaju postojati aktivne mjere.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!