12:32 / 05.02.2020.

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Međureligijska konferencija u Zagrebu

-

-

Foto: - / -

Ne želimo samo graditi mostove nego ih i prelaziti da bismo se međusobno upoznavali - poruka je kojom je otvoren drugi dan međureligijske konferencije "Ljudsko bratstvo - temelj mira i stabilnosti u svijetu".
U okviru programa predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije, jučer je u Zagrebu počela dvodnevna međureligijska konferencija "Ljudsko bratstvo - temelj mira i stabilnosti u svijetu". Organiziraju je Mešihat Islamske zajednice u Hrvatskoj i Svjetska islamska liga u suradnji s Hrvatskom biskupskom konferencijom.

Konferencija se održava točno godinu dana nakon što su Papa Franjo i Ahmad Al-Tayyib u Abu Dhabiju potpisali „Deklaraciju o ljudskom bratstvu za mir u svijetu“, a okuplja predstavnike vjerskih zajednica iz cijelog svijeta.

- Ne želimo samo graditi mostove nego ih i prelaziti da bismo se međusobno upoznavali -  poruka je kojom je otvoren drugi dan međureligijske konferencije "Ljudsko bratstvo - temelj mira i stabilnosti u svijetu".

- Nasilje u ime religije narušava suštinu same religije, a svaki zločin u ime religije jeste zločin zapravo protiv religije, rekao je mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije Perić.

- Usprkos svim teškoćama kroz povijest, ljudsko društvo doista jest uspjelo napraviti velike korake i iskorake na stazi prema miru čemu su upravo vjernici i idealisti dali svoj bitni veliki obol, izjavio je ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!