14:55 / 19.11.2018.

Autor: HRT

Međusobne prozivke Marasa i Mikulića

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Polemika između Marasa i Mikulića toliko je prešla okvire Poslovnika, da im je predsjednik Sabora Gordan Jandroković izrekao opomene, baš kao i Željku Glasnoviću (NzH) i nezavisnom Bojanu Glavaševiću.
Zastupnik Andrija Mikulić (HDZ), predsjednik zagrebačke Gradske skupštine, prozvao je SDP-ova Gordana Marasa da se ne može nametnuti u Skupštini, pa se koristiti saborskom govornicom, te da je, dok je bio ministar, u Ministarstvu imao posebno dizalo kojim je išao do ureda.

Maras je pak odbacio prozivke Mikulića te kazao da je na posao dolazio svojim automobilom, peugeot 507, dok je Mikulić "kao državni službenik u Ministarstvu gospodarstva, vozio bijesni audi 'šesticu'".

Polemika između Marasa i Mikulića toliko je prešla okvire Poslovnika, da im je predsjednik Sabora Gordan Jandroković izrekao opomene, baš kao i Željku Glasnoviću (NzH) i nezavisnom Bojanu Glavaševiću.

Glasnović je, parafrazirajući pitanje Kuda ideš Hrvatska?, koje je prije postavila Anka Mrak Taritaš, ustvrdio da nam državu vode isti neokomunistički kadrovi koji su je vodili do 1990., da nam cijele institucije vode bivši komunisti.
"Imate državu kao predgrađe Londona, a niste sredili pravni sustav, komunisti nisu mogli sačuvati šugavu Jugoslaviju, neki sjede ovdje, dobili ste državu skojevaca, bivših kadrova, nikad nije provedena lustracija, dobili ste medije koje su moralni tifusari, imaju moralnu sidu", neke su od optužbi i uvreda koje je izrekao Glasnović.

Nezavisni Bojan Glavašević uzvratio je kako se zauzima za slobodu govora, ali se pita zašto Glasnović do te mjere ne voli Hrvatsku da je vrijeđa? Namjerno ste zloupotrijebili povredu Poslovnika, ne može se replicirati, uzvratio mu je Jandroković i izrekao opomenu.Panenić: Tko je kriv za kolone na naplatnoj postaji u Županji

Bilo je čast biti u nedjelju u Vukovaru, ali i sramotno promatrati na naplatnoj postaji u Županji kako je kolona dužnosnika koja je odlazila napravila kaos, rekao je Tomislav Panenić (Most), pitajući tko je odgovoran za to? Zamislite kako je bilo ljudima koji su rano ujutro došli u Vukovar, hodali cijeli dan u koloni, pa idući kući naišli tamo na kilometarske kolone, na činjenicu da se pod rotacijama otvara put samo onima koji su zaslužniji, istaknuo je zastupnik, pitajući tko je ostavio samo jedno prolazno mjesto koje se zatvara kad 'naleti rotacija'. Tko je odgovoran: direktor Hrvatskih cesta, ministar prometa ili neko povjerenstvo, pita.

Anka Mrak Taritaš (Glas) zapitala se: Kuda ideš Hrvatska, apostrofirajući da je u petak jednoj djevojci u ljekarni odbijen zahtjev za kontarcepcijsku pilulu.
Što znači priziv savjesti te gospođe (ljekarnice), konzervativizam koji je poharao Hrvatsku ostavit će iza sebe požar, ustvrdila je zastupnica i pozvala resornog ministra Milana Kujundžića da "odradi posao".

Ljudi koji se protive određenim stvarima jednostavno ne trebaju raditi taj posao, nitko od nas ne smije suditi drugog, poručila je Mrak Taritaš.
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!