21:01 / 14.12.2020.

Autor: HRT/Hina

Medved: Ako broj novozaraženih bude rastao, produljuju se epidemiološke mjere

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Zamjenik predsjednika HDZ-a i ministar branitelja Tomo Medved rekao je da će se epidemiološke mjere morati produljiti ako broj novozaraženih osoba bude i dalje rastao.
Zamjenik predsjednika HDZ-a i ministar branitelja Tomo Medved rekao je da će se epidemiološke mjere morati produljiti ako broj novozaraženih osoba bude i dalje rastao.

➡️ Prvi Hrvat cijepljen protiv koronavirusa
➡️ Savjeti liječnika i znanstvenika o cijepljenju protiv COVID-a
➡️ Soldo: Treba se što više ljudi cijepiti kako bismo zaštitili i sebe i druge 
➡️ Pripreme za cijepljenje potiv Covida
➡️ Koronavirus - najnovije informacije

- A to znači da će blagdani koji su pred nama biti pokriveni mjerama koje su na snazi, izjavio je Medved novinarima tijekom zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a koja se održava putem videoveze.

Na dnevnom su redu sjednice osvrt na aktualnosti i pandemiju, mjere te zaključci s današnje sjednice Vlade i točke koje su upućene Saboru.

Uz epidemiološke mjere koje se provode, razmatraju se i one koje će biti u skladu s brojem novozaraženih osoba, rekao je.

Ministar Medved istaknuo je kako u Vladi nisu zadovoljni epidemiološkom situacijom u Hrvatskoj i čine velike napore da bi smanjili broj novozaraženih.

I tu je uloga svih nas jer mjere same po sebi neće smanjiti broj novooboljelih, poručio je i apelirao na sve građane da poštuju mjere koje su na snazi, a Vlada će, kaže, nadalje nastaviti pratiti stanje i donositi mjere u skladu s trendom kretanja novooboljelih.

Istaknuo je da Stožer i Vlada od početka pandemije sustavno upravljaju procesima i niti u jednom trenutku nisu prepustili slučaju niti jedan rizik.

Vladi je prioritet skrb o zdravlju i organizacija zdravstvenog sustava, rekao je i dodao kako su sve kapacitete unutar tog sustava organizirali na najbolji mogući način.

Medved je istaknuo kako su, posebno kod nabave respiratora, vodili računa o tome da se u Hrvatskoj ne dogodi situacija da građani umiru zbog nedostatka respiratora.

Vlada je, kako je dodao, cijelo vrijeme upravljajući tim procesom kroz strategiju borbe protiv koronavirusa imala na umu i gospodarsku održivost, odnosno ekonomsku stabilnost društva.

- Na osnovi svih naučenih lekcija i iskustava koje Vlada ima iz prvog vala, jednako tako i danas odgovorno upravljamo procesima, naglasio je Medved.

Na upit o tome tko će biti HDZ-ov kandidat  za zagrebačkog gradonačelnika, poručio je da će onog trenutka kada HDZ, odnosno njegova tijela donesu svoju odluku, javnost imati pravovremene informacije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!