12:04 / 16.03.2020.

Autor: HRT

Medved: Bitka protiv koronavirusa je prioritet

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Upitan jesu li branitelji spremni volontirati ako za to bude potrebe, odgovorio je kako je to jedno od rješenja.
Ministar branitelja Tomo Medved izjavio je da je bitka protiv koronavirusa prioritet Vlade te da sve službe ulažu iznimne napore.

-
To je apsolutni prioritet rada Vlade. U ovim okolnostima sve naše službe, sva tijela rade svoj posao na najbolji mogući način. Ulažemo iznimno velike napore, Stožer je tu koji koordinira sve aktivnosti vezane za tu priču, a mi smo u potpori i nadzoru realizacije svih mjera - rekao je Medved novinarima uoči sastanka u Vladi.

Upitan jesu li branitelji spremni volontirati ako za to bude potrebe, odgovorio je kako je to jedno od rješenja.

- U koordinaciji sa Stožerom imamo veliki broj veterana koji su spremni staviti svoje sposobnosti na raspolaganje, ako bi to trebalo u skladu sa zahtjevom koji bi se stavio pred nas - rekao je Medved dodavši da nadležne snage za sada uspješno rješavaju sve izazove.

Što se tiče pobjede na jučerašnjim unutarstranačkim izbora u HDZ-u, rekao je da ga velika razlika u rezultatima nije iznenadila.

- Vjerujem u članstvo HDZ-a. Kampanja je vrijeme kad se pokušava kroz razne ankete, medije i pokušaje manipulacije stvoriti kriva slika, ali rezultati izbora su ti koji daju konačnu ocjenu o povjerenju - istaknuo je Medved zahvalivši se članstvu stranke na povjerenju.

Medved je s 51.211 glasova ili 71 posto izabran za zamjenika predsjednika HDZ-a, dok je njegov protukandidat vukovarski gradonačelnik Ivan Penava osvojio 29 posto glasova.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!