09:05 / 21.03.2019.

Autor: HRT

Medved i Butković: Ne znamo tko smješta ministrici Žalac

-

-

Foto: - / -

Zdravko Marić je na utakmici na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji bio u društvu Josipa Stojanovića Jollya, u čijem je vlasništvu i automobil koji je parkiran ispred kuće ministrice Žalac.
Ministri branitelja te mora, prometa i infrastrukture, Tomo Medved i Oleg Butković, izjavili su u četvrtak da ne znaju tko bi mogao smještati ministrici Gabrijeli Žalac, koja je, nakon što se jučer našla u aferi s luksuznim Mercedesom, izjavila da ima insinuacije da joj netko smješta te da se možda radi i o unutarstranačkim sukobima.

Ministar branitelja Tomo Medved rekao je da ministricu Žalac treba pitati tko joj smješta.

- Kolegica Žalac svoj posao radi iznimno odgovorno, kazao je Medved i dodao da ne može ulaziti u to tko bi joj iz HDZ-a mogao smještati te da to treba pitati ministricu.

Da ne zna tko bi joj smještao, kazao i je i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković uoči sjednice Vlade.

- Ne bih to komentirao, ipak je ona moja kolegica. Ona je dala objašnjenja jučer, a ovo što se tiče stranke i ljudi koji bi u stranci to radili i nekome pakirali, očekujem da ćemo na stranačkim tijelima, tamo je mjesto gdje se o tome raspravlja, kazao je.

Upitan zna li imali li Žalac neprijatelja unutar stranke, rekao je da ih ne pozna i da nije dobio takav dojam.

Ministrica Žalalc kazala je za Večernji list da su posljednja događanja u vezi s njom povezana s unutarstranačkim sukobima oko predstojećih izbora za Europski parlament.

- Točno znam odakle sve to ide, tko je dao broj mobitela mog supruga i davao neistinite informacije. Znam sve i sve mi je jasno! Jedan dio odnosi se na medijsko reketarenje, a veliku ulogu u svemu imaju i unutarstranački obračuni koji su vezani uz predstojeće izbore za EU parlament. Međutim, uskoro ću i ja reći neke stvari, neću više šutjeti jer mi je dosta napada na mene i moju obitelj!, kazala je Žalac i dodala kako očekuje "da će se napadi na nju nastaviti".

Ministrica Žalac nakon današnje sjednice Vlade nije željela odgovarati na pitanja novinara. 

Medved: Znam da je dar veći od 500 kuna sukob interesa

Na novinarsko pitanje bi li on, kao što je navodno napravio i ministar Zdravko Marić, primio na dar ulaznice za utakmice za Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji, Medved je kazao da nije išao u Rusiju iako je imao ponudu.

- Imao sam ponudu, ali imao sam drugih obveza ovdje, nisam išao na utakmicu, rekao je.

Upitan zna li da je primitak dara vrjednijeg od 500 kuna sukob interesa, Medved je kazao da zna i poručio da pitaju Marića. 

Ministar financija Zdravko Marić na utakmici na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji bio je u društvu šibenskog poduzetnika Josipa Stojanovića Jollya, u čijem je vlasništvu i automobil koji je parkiran ispred kuće ministrice Žalac. 

Saborski zastupnik SDP-a Goran Maras jučer je rekao da je Stojanović dobio kredit u HBOR-u, gdje ministrica Žalac sjedi u Nadzornom odboru. No u Nadzornom odboru je i ministar Zdravko Marić, a na pitanja novinara o prijateljstvu njega i Marića, Jolly je jučer rekao da su oni stari prijatelji i da su zajedno išli u Rusiju. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!