10:34 / 01.08.2019.

Autor: HRT

Medved: Ljiljana Alvir će držati govor u ime branitelja u Kninu

-

-

Foto: - / -

Ministar branitelja ocijenio je da će proslava Oluje proći dostojanstveno "kao i ranijih godina" te je kazao da ne očekuju nikakve nerede.
Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved potvrdio je da će na obljetnici Oluje u Kninu 5. kolovoza u ime branitelja govor održati Ljiljana Alvir iz Udruge obitelji zatočenih i nestalih branitelja, istaknuvši da je tako jednoglasno odlučeno na sastanku 40 udruga.
Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!
Na obljetnici Oluje u Kninu 5. kolovoza osim državnog vrha govor drži i predstavnik branitelja, a mediji navode da je između dijela braniteljskih udruga i Ministarstva branitelja došlo do prijepora oko toga tko bi trebao biti taj govornik.

Mediji navode da su iz više udruga potvrdili kako su Ministarstvu poslali prijedlog u kojem su naveli kako žele da ove godine na obljetnici Oluje kao njihov predstavnik govori bivši HOS-ovac Bernardin Jelinić. Svoje prijedloge udruge su Ministarstvu uputile samo dva dana nakon radnog sastanka koji je o toj temi održan početkom srpnja, no do danas nisu dobili odgovor, piše Jutarnji list.

Navode i da im je predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Zoran Maras rekao da je odluka Predsjedništva njihove udruge bila da su se u tri protekle godine na obljetnici obraćali predstavnici stradalničke populacije te da je došao red da ove na Oluji govori netko od branitelja iz borbenog sektora, stoga su podržali inicijativu nekoliko drugih udruga da to bude pripadnik HOS-a.

- Potpuno je opravdano od strane udruga predložiti druge kandidate, ali na zajedničkom sastanku u Ministarstvu s 40 udruga dogovoreno je jednoglasno da ove godine govori predsjednica Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Ljiljana Alvir - kazao je Medved novinarima prije sjednice Vlade.

Očekuje da će sve biti u redu.

Ministar branitelja ocijenio je da će proslava Oluje proći dostojanstveno "kao i ranijih godina" te je kazao da ne očekuju nikakve nerede.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!