15:35 / 11.06.2021.

Autor: B.A./HRT

Medved: Milanovićeva komunikacija potpuno je neprimjerena

Tomo Medved

Tomo Medved

Foto: HTV / HRT

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved danas je bio kritičan prema današnjim izjavama predsjednika Republike Zorana Milanovića o HDZ-u i pravosuđu, poručivši da je laž da je pravosuđe na bilo koji način HDZ-ovo.

Novinari su Medveda u Sisku, gdje je sudjelovao u svečanosti obilježavanja Dana Sisačko-moslavačke županije, upitali za komentar Milanovićevih izjava, koji je danas rekao da bi HDZ-ovci radije imali Hitlera u pravosuđu nego Zlatu Đurđević, kandidatkinju za čelo Vrhovnog suda koju podržava Milanović. Milanović je ranije, komentirajući privođenje osječkih sudaca, ustvrdio da se radi o "HDZ-ovom pravosuđu".


- Pa to je još jedan pokazatelj potpuno neprimjerene komunikacije u javnosti od strane predsjednika, njegova fokusiranost prema predsjedniku Vlade iz samo njemu poznatih razloga. S druge strane, ono što je bitno i što svakako moramo ponavljati, to je ta neovisnost pravosuđa, rekao je Medved, poručivši da je pravosuđe u Hrvatskoj apsolutno neovisno te da su dokaz tome i procesi koji se provode, poput postupanja prema osječkim sucima.


- Teze koje predsjednik Milanović izriče u pogledu svog viđenja možda povlači iz mandata kad je on bio predsjednik Vlade, rekao je Medved.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!