Medved: Najoštrije osuđujem skidanje zastave u Kninu

12.06.2023.

Zadnja izmjena 19:41

Autor: HRT/V.G./Hina

Tomo Medved

Tomo Medved

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved najoštrije je u ponedjeljak osudio skidanje zastave republike Hrvatske u Kninu, poručivši da zastava simbolizira hrvatske žrtve, patnje i pobjede.

- Najoštrije osuđujem, smatram potpuno nedopustivim da se netko uputi u taj čin jer hrvatska zastava simbolizira naše žrtve, simbolizira sve naše patnje, simbolizira sve pobjed", izjavio je Medved novinarima na obilježavanju Dana sisačko-moslavačke županije.

Dvojica 20-godišnjaka u nedjelju su snimila skidanje državne zastave s jarbola kod Knina, snimku su objavili na društvenim mrežama i proslijedili je 49-godišnjaku, koji ju je potom dijelio drugim osobama.

Sva trojica su potom uhićeni i predani pritvorskom nadzorniku, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Medved je pozdravio brzo reagiranje policije i njihovo privođenje, poručivši kako očekuje da će odgovorni biti sankcionirani u skladu sa zakonom.

- Kao što smo mogli vidjeti, već im je određen istražni zatvor - sada će se zaista jasno uputiti poruka svima koji se usude taknuti u hrvatske simbole da će odgovarati u skladu sa zakonom", kazao je.

Ministar branitelja također je komentirao snimku predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i ratnog zločinca Vojislava Šešelja, koji zajedno piju na slavlju uz pjesmu koja koja veliča četnika Pavla Đurišića.

- Što se tiče Vučića, zaista je važno da se posveti stanju u Srbiji i pitanjima koji se tiču Srbije, rekao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!