Medved: Ni interpelacija ni zahtjev za Ćorićevom smjenom neće proći

14:17 / 09.10.2020.

Autor: M.M./Hina

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

To je još jedan u nizu pokušaja kakvih smo se u proteklome mandatu nagledali, rekao je ministar Medved.
Potpredsjednik vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved izjavio je da ni interpelacija o radu Vlade u vezi s vjetroelektranom Krš-Pađene ni zahtjev za opoziv ministra Tomislava Ćorića neće proći jer nemaju nikakve osnove.

-
To je još jedan u nizu pokušaja kakvih smo se u proteklom mandatu nagledali. Neće proći jer nema nikakve osnove, kazao je Medved nakon što mu je uručeno priznanje Veliko zlatno srce.

Od oporbe je, kaže, očekivao da će pokušati vršiti razne pritiske na Vladu.

- To je još jedan od pokušaja koji nije maštovito osmišljen.

- Kolega Ćorić radi svoj posao i jasno je komunicirao s javnosti. Vlada snažno nastavlja dalje provoditi svoje programe u interesu države, poručio je ministar.

Medved je ocijenio da su prozivke predsjednika Republike Zorana Milanovića usmjerene prema premijeru Andreju Plenkoviću vezano za aferu Janaf i da je trebao znati da se provodi istraga protiv čelnika te tvrtke Dragana Kovačevića - "potpuno neosnovane".

- Vlada ozbiljno i odgovorno radi svoj posao i podupire neovisnost tijela koja se bave progonom te neovisnost pravosudnih tijela. Nema nikakve osnove ili mogućnosti da bilo tko osim ljudi koji izravno sudjeluju u provedbi tih mjera zna za te mjere i daljnje korake i potpuno je neosnovano prozivati Vladu, rekao je Medved.

Drži da ne postoji nijedna osnova za prozivanja Vlade. Štoviše, nestvarno je da se Vlada proziva jer poštuje pozitivne zakonske propise, komentirao je.

Vezano za uhićenja dvojice muškaraca u Negoslavcima zbog sumnje u ratni zločin, ministar branitelja rekao je da su saznanja za to dobili "onog trenutka kada ih je dobila i hrvatska javnost".

- Zašto se na uhićenje zločinaca s Ovčare čekalo 30 godina?    

Očekuje da će i tijela progona i hrvatska policija profesionalno i odgovorno kao i dosad nastaviti svoj ozbiljan rad, a od pravosuđa očekuje da će na osnovu prikupljenih dokaza donijeti presude i da će te osobe u konačnici odgovarati za ona zlodjela koja su činili.

Vlada je donijela odluku da njezin član zadužen za nacionalnu sigurnost bude Medved umjesto dosadašnjeg člana Davora Božinovića, a ministar hrvatskih branitelja kaže da je ta odluka u skladu s njegovim ranijim imenovanjem za potpredsjednika hrvatske vlade zaduženim za domovinsku sigurnost.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!