13:51 / 30.11.2020.

Autor: B.A./HRT

Medved o Sučiću: Apsolutno opovrgavam teze o utjecaju i pozivanju

-

-

Foto: - / -

Medved je rekao da je prvu informaciju o događaju dobio u subotu oko 12 sati od ministra unutarnjih poslova.
Ministar branitelja Tomo Medved danas je komentirao ostavku državnog tajnika Stjepana Sučića nakon incidenta u Vukovaru.

➡️ Osude Sučićeva ispada iz Vlade

- Nakon ovog što se dogodilo u Vukovaru s petka na subotu, neprimjerenog postupanja državnog tajnika Stjepana Sučića, s kojim je bio i ravnatelj Memorijalnog centra Domovinskog rata Krunoslav Šeremet, svjestan svoje odgovornosti kao državni dužnosnik, državni tajnik Stjepan Sučić danas je podnio neopozivu ostavku na dužnost državnog tajnika u Ministarstvu hrvatskih branitelja, rekao je ministar branitelja Tomo Medved.

Naveo je da se Sučić ispričao za svoje neodgovorno postupanje te zahvalio na povjerenju premijeru i Medvedu, kao i obiteljima nestalih.

- Ispričao se što je svojim činom i njih kroz određeni emotivni pristup doveo u nepovoljan položaj. Želim vrlo jasno kazati da Uprava za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja nastavlja odgovorno raditi na pronalasku svih nestalih osoba i ovom se prigodom želim zahvaliti dosadašnjem državnom tajniku Stjepanu Sučiću, koji je i kao pomoćnik ministra i državni tajnik dao iznimno veliki doprinos u izgradnji sustava, rekao je Medved, dodavši da je Sučić uspostavio odnos povjerenja prema obiteljima koje traže svoje najmilije.

Stjepana Sučića policija je u subotu nakon ponoći pri kontroli poštovanja propisanih epidemioloških mjera zatekla u ugostiteljskom objektu u Vukovaru u konzumiranju pića. Prema izvješću vukovarsko-srijemske policije, tada je došlo do narušavanja javnog reda i mira, zbog čega je Sučić priveden u policijsku postaju.

Medved je rekao da je Šeremet imenovan od strane Upravnog vijeća Memorijalnog centra nakon provedenog natječaja te da će o njegovom statusu raspravljati Upravno vijeće nakon što od MUP-a zaprime detaljno sve parametre i pokazatelje što se dogodilo u Vukovaru.

- Upravno vijeće će donijeti odgovarajuću odluku u skladu sa svojim nadležnostima, odnosno u skladu sa Statutom Memorijalnog centra Domovinskog rata, rekao je Medved.

Medved je također naveo da je prvu informaciju o događaju dobio u subotu oko 12 sati od ministra unutarnjih poslova.

- Nisam imao saznanje o tome što se tamo dogodilo te večeri, a samim time apsolutno želim opovrgnuti bilo kakve teze o nekakvom utjecaju ili pozivanju bilo koga. U konačnici, to je i policija dala u svome iskazu, rekao je Medved.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!