11:36 / 17.09.2018.

Autor: M.M./Hina

Medved ovaj tjedan s predstavnicima braniteljskih udruga

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ministar Božinović izjavio je da su tijekom šest mjeseci, koliko djeluje radna skupina za istraživanje ratnih zločina na području Vukovara, podignute dvije kaznene prijave za ratne zločine na području Ovčare.
Ministar branitelja Tomo Medved rekao je  danas da će se ovaj tjedan sastati s predstavnicima braniteljskih udruga.  S njima će razgovarati o prosvjedu najavljenom za 13. listopada u Vukovaru zbog nerješavanja ratnih zločina.

Kaže da potpuno razumije žrtve, no upozorava da se institucije i zakoni moraju poštovati. I sam, kaže, nije zadovoljan i često traži od pravosudnih tijela intenziviranje procesuiranja.

"Stoga, ako govorimo o procesuiranju počinitelja teških kaznenih djela ratnog zločina, a posebice u našem Gradu Heroju, Vukovaru, zagovornik sam intenziviranja procesa i utvrđivanja odgovornosti onih osoba koje su počinile teška kaznena djela", rekao je Medved.Božinović: U šest mjeseci dvije kaznene prijave za zločine na Ovčari

Komentirajući najavu prosvjeda za 13. listopada u Vukovaru zbog sporosti institucija u rješavanju pitanja ratnih zločina, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je da su tijekom šest mjeseci, koliko djeluje radna skupina za istraživanje ratnih zločina na području Vukovara, podignute dvije kaznene prijave za ratne zločine na području Ovčare.

Ravnateljstvo policije i Ministarstva unutarnjih poslova samo je došlo do zaključka da ne možemo biti zadovoljni rezultatima i dinamikom kojom se provode istraživanja ratnih zločina na području Vukovara, rekao je Božinović na godišnjoj vježbi interventne policije 2018.

Zbog toga je glavni ravnatelj policije je 13. veljače osnovao radnu skupinu za istraživanje ratnih zločina na području Vukovara, točnije Ovčare, dodao je Božinović.

Ovo vodstvo policije i Ministarstva unutarnjih poslova po prvi puta je osnovalo takvu radnu skupinu, upravo zbog toga da se intenziviraju kriminalistička istraživanja i napravi analiza svega što je dosad poduzeto i sistematizira građa, kazao je ministar.

Na pitanje o prosvjedu u Vukovaru, zbog nezadovoljstva procesuiranjem ratnih zločina na području Vukovara, Božinović je posjetio na formiranje radne skupine za istragu ratnih zločina 13. veljače 2018., puno prije inicijative gradonačelnika Vukovara Ivana Penave. Cilj je intenzivirati kriminalistička istraživanja, analizirati sve što je dosad poduzeto, sistematizirati građu.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!