18:58 / 21.12.2021.

Autor: M.Š./HRT

Medved nakon posljednjeg sastanka vrha HDZ-a u 2021.

Zamjenik predsjednnika HDZ-a, Tomo Medved

Zamjenik predsjednnika HDZ-a, Tomo Medved

Foto: HTV / HRT

Održana je zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, a potom i sjednica Središnjeg odbora HDZ-a. 

Nakon sastanka stranačkog vodstva pred novinare je izašao zamjenik predsjednika stranke i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved

- Održali smo još jednu sjednicu. Ovo je 46. sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća, to govori o dinamici i sjednicama radnih tijela u HDZ-u. Bio je osvrt na cijelu godinu, na sve bitne aktivnosti koje su iza nas, na sve ono što je bilo u 2021. te određene mjere i aktivnosti koji su najavi, u odnosu na izazove. Jedno od prvih pitanje jest stanje vezano uz COVID, vezano uz apele i pozive građanima da se cijepe i da tako pridonesu očuvanju zdravlja kako sebe tako i ostalih. Poziv je da se poslije prve i druge doze, obavezno uzme i booster doza. 

Pred nama su blagdani, ističe Medved, dodajući da je potrebno poštivati mjere, da se radi o vremenu kada se obitelji okupljaju.

- Dobili smo informacije što se događa s omikronom u Europi, širenje u svjetlu rizika i procjene rizika te načina na koji se pojedine zemlje bore i organiziraju u svjetlu zaštite zdravlja svojeg stanovništva, dodaje zamjenik predsjednika stranke.

Na posljednjoj sjednici u 2021. osvrnuli su se i na gospodarsku situaciju, istaknuto je da će rast u ovoj godini biti veći od 9%.

- Osvrnuli smo se na investicijski kreditni rejting, uvjereni smo da će u gospodarskom oporavku imati itekako važan utjecaj. Osvrnuli smo se i na turističku sezonu koja je iza nas i na povećanje broja zaposlenih u RH. Danas uz sve poteškoće koje smo imali poslodavci, imamo 20 tisuća više zaposlenih nego 2019. godine, odnosno prije COVID krize. 

Također je važno, ističe Medved, jest osvrt na obnovu od potresa, kako u gradu Zagrebu tako i u Sisačko-moslavačko županiji, odnosno Banovini.

- Za nekoliko je dana godišnjica razornog potresa na Banovini gdje ćemo na odgovarajući način obilježiti taj dan, prisjetiti se žrtava, odati priznanje svima koji su pomagali. Predstavit ćemo aktivnosti koje su pred nama u pogledu obnove. 

Osvrnuli smo se i na završetak gradnje Pelješkog mosta, potom je tu iznimno važan i ulazak u Schengenski prostor, a spomenuta je i nabavka borbenih zrakoplova Rafale. 

Izvijestio je da je na sjednici ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović predstavio mjeru zapošljavanja za koju su uvjereni da će biti posebno poticajna za povećanje broja zaposlenih, kao demografska mjera te poticanje na kreiranje radnih mjesta u slabije razvijenim dijelovima zemlje.

Izrazio je uvjerenje da će se kroz program i implementaciju mjere "Biram Hrvatsku" pronaći velik broj osoba koje su trenutno nezaposlene ili su zaposlene negdje drugdje, a žele se vratiti u Hrvatsku. 

Kaže da je HDZ nositelj političke stabilnosti u RH i nositelj vlasti, a da je to osnovni preduvjet za sve programe gospodarskog rasta. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!