10:40 / 19.04.2018.

Autor: M.M./Hina

Medved: Šešeljev divljački čin veliki je problem koji Srbija mora riješiti

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved osudio je trganje i gaženje hrvatske zastave te vrijeđanje članova saborskog izaslanstva u Beogradu.
Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved osudio je trganje i gaženje hrvatske zastave te vrijeđanje članova saborskog izaslanstva u Beogradu, istaknuvši kako je taj divljački čin srbijanskog zastupnika u Narodnoj skupštini, ratnog zločinca Vojislava Šešelja, veliki problem kojeg Srbija mora riješiti, umjesto da njezini najviši dužnosnici relativiziraju taj čin.

Apsolutno osuđujem taj divljački čin, a nažalost to nije prvi put. Svjedočili smo nakon puštanja Šešelja iz Haaga što je činio u Srbiji - palio hrvatsku zastavu. Ono što je posebno zabrinjavajuće je iskaz, nakon presude prije nekoliko dana, da je posebno ponosan na ono što je činio u Hrvatskoj i da bi to ponovio. To je veliki problem Srbije koji mora riješiti, rekao je Medved prije sjednice Vlade.

Smatra kako iskazi najviših srbijanskih državnih dužnosnika nakon tog incidenta, zbog kojega je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković odlučio prekinuti posjet saborskog izaslanstva Beogradu, nažalost relativiziraju taj čin.
Očekujemo od njih da najozbiljnije shvate takvo ponašanje četničkog vojvode i ratnog zločinca. Radi se o zastupniku u srbijanskoj Narodnoj skupštini, osobi koja je osuđena za ratni zločin i osobi koja u konačnici konstantno čini takve incidente koji su usmjereni ka ponižavanju hrvatskih simbola i u konačnici hrvatske države, naglasio je Medved.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!