Medved: Vodit ćemo računa da nijedna obitelj ne bude ostavljena

01.01.2021.

10:57

Autor: HRT/B.V.M.

default error photo
Ovo je prilika da hrvatski narod ujedinjen iskazuje dobrotu i duh solidarnosti, rekao je ministar branitelja Tomo Medved jutros u Petrinji.
Ovdje u Petrinji danas na Novu godinu odašiljemo iz ovog kampa Crvenog križa čestitke da nam ova godina bude bolja i da zadržimo snagu zajedništva. Ovo je prilika da hrvatski narod ujedinjen iskazuje dobrotu i duh solidarnosti, rekao je ministar branitelja Tomo Medved jutros u Petrinji.  

➡️ Potresi - najnovije informacije

- Jednako tako moramo zadržati i odgovornost, jer ne možemo zanemariti činjenicu da smo u pandemiji koronavirusa. Nemojmo klonuti duhom, imajmo snagu koja će nas nositi s povjerenjem i uvažavanjem institucija i tijela koja i ovdje iskazuju odgovor na izazove koji su prisutni, rekao je Medved.

Sve sastavnice sustava Domovinske sigurnosti rade koordinirano i odgovorno, kaže Medved i zahvaljuje svima koji su pomogli, ali naglašava da trebamo biti odgovorni i u komunikaciji. Ne treba, ističe, slušati dezinformacije.

- Poglavito Crveni križ skrbi o potrebitima, može se dogoditi da u nekom zaseoku tog trenutka nije došla pomoć, ali dostupnost je tu i naši djelatnici gorske službe pješice obilaze obitelji koje nemaju čak ni put. Vodit ćemo računa da nijedna obitelj ne bude ostavljena i prepuštena sama sebi, rekao je.

Ovaj je potres, kaže, složeniji jer je disperzirano pučanstvo i ruralno područje. Pozvao je da se poštuje organizirani sustav, te da se koordinirano radi i poštuje struktura Stožera civilne zaštite.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!