Melvan osuđen na 19 godina zatvora zbog ubojstva

22.11.2021.

15:33

Autor: Hina/A.P.C.

Zgrada Županijskog suda u Splitu

Zgrada Županijskog suda u Splitu

Foto: Ivo Cagalj / PIXSELL

Na Županijskom sudu u Splitu, Željku Melvanu izrečena je kazna od 19 godina zatvora zbog ubojstva muškarca, s kojim se sukobio u središtu grada 2019. godine. 

Željko Melvan (39) iz Splita je 26. lipnja 2019. oko 20 sati u Sinjskoj ulici, u središtu grada ušao u verbalni sukob s Vedranom Marendićem (53) zvanim Sarun kojega je pljunuo, odrezao mu dio  kose, udario ga drškom noža po glavi i tri ga puta ubo po nogama, tijelu i prsima.


Marendić se borio za život nekoliko dana, no naposljetku je umro u bolnici. Melvanov motiv za napad na Marendića bio je dug od tri tisuće kuna.


Tijekom suđenja Melvan je predsjednici sudskog vijeća sutkinji Ivoni Rupić tvrdio da on s ubojstvom nema veze, no to na raspravama nije uspio i dokazati. 


Umjesto toga, vrijeđao je sve djelatnike suda zbog čega je kažnjen s 40 tisuća kuna te u dva navrata nije mogao pratiti suđenje.


Nakon ubojstva, Melvan pet je mjeseci uspješno bježao policiji, a naposljetku je uhićen na benzinskoj postaji u Kninu.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!