Metelko-Zgombić supredsjednica povjerenstva za Ugovor Vlade i Vijeća ministara BiH

15.06.2023.

16:49

Autor: Hina/E.P.C.

 Andreja Metelko-Zgombić imenovana na još jednu dužnost

Andreja Metelko-Zgombić imenovana na još jednu dužnost

Foto: Davorin Visnjic / PIXSELL

Na zatvorenome dijelu sjednice Vlade Andreja Metelko-Zgombić imenovana je supredsjedateljicom, a Matija Očuršćak, Dubravka Smolić Vlaić i Danijel Gortan članovima Zajedničkog povjerenstva za praćenje provedbe Ugovora između Vlade RH i Vijeća ministara BiH o europskom partnerstvu.

Danijelu Škugoru dano je ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, do provedbe javnog natječaja za imenovanje glavnog tajnika, a najduže do šest mjeseci.


Ljiljana Blažević imenovana je predsjednicom Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara, na temelju provedenog javnog natječaja na kojem je bila jedina kandidatkinja.


Vlada je, zbog isteka mandata, Hrvatskom saboru uputila prijedlog razrješenja dosadašnje članice Upravnog vijeća Hrvatske izvještajne novinske agencije Majde Tafre-Vlahović te je predložila njezino ponovno imenovanje članicom Upravnog vijeća, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom pozivu iz reda stručnjaka za medije, na kojem je bila jedina kandidatkinja.


Vlada se na zatvorenom dijelu sjednice očitovala Ustavnom sudu RH na Prijedlog za provođenje nadzora zbog nedonošenja uredbe iz članka 137. stavka 8. Zakona o službi u Oružanim snagama Republike Hrvatske. Cjelovito očitovanje Vlade bit će objavljeno uz odluku Ustavnoga suda, stoji u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!