Mićović o situaciji u PGŽ-u: Nadamo se da neće biti tako velik pritisak na bolnice

07:52 / 30.12.2021.

Autor: T.D./Dobro jutro, Hrvatska/HRT

Vladimir Mićović

Vladimir Mićović

Foto: DJH / HRT

To će biti jedan eksponencijalni rast u vremenu koje nas očekuje. Rezultat je ovih blagdanskih okupljanja, tako da ćemo se morati suočiti s jednim novim izazovom za kojeg znamo kakav će biti - veliki broj novooboljelih osoba, rekao je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije Vladimir Mićović gostujući u Dobro jutro, Hrvatska. 

Vladimir Mićović je rekao da u posljednja 24 sata nije bilo preminulih u Primorsko-goranskoj županiji.

- Situacija je takva da će sad brojke rasti, jučer preko 500, danas preko 400. To će biti jedan eksponencijalni rast u vremenu koje nas očekuje. Rezultat je ovih blagdanskih okupljanja, tako da ćemo se morati suočiti s jednim novim izazovom za kojeg znamo kakav će biti - veliki broj novooboljelih osoba. Nadamo se da neće biti tako velik pritisak na bolnice koje su ionako podnijele preveliki teret, naglasio je.

Rekao je da se 98 osoba liječi na COVID odjelima.

- To je jedan visok broj. Imali smo mi i preko 160 u onom najgorem dijelu četvrtog vala. Mislimo da ćemo to nekako uspjeti podnijeti. Svima će biti teško, a najteže osoblju koje će obolijevati jer to je vrlo zarazna varijanta virusa koja nam sad slijedi. I sami bolesnici dolazit će na odgovarajuće zdravstvene tretmane s koronavirusom jer će zaraznost biti velika. Apelirao bih na ljude koji još nisu cijepljeni i koji nemaju zaštitu da izbjegnu masovna okupljanja, držimo se u krugu poznatih ljudi i obitelji i budimo strpljivi. Dani koji dolaze sigurno će vući mlade na neka okupljanja, treba ovo vrijeme izdržati na odgovoran način.

Cijepljenje i testiranje

- Sutra je normalni radni dan, ali smo skratili radno vrijeme jer nema smisla ići u kasne popodnevne sate. Mi ćemo u 14 sati završiti i testiranja i cijepljenja na našem poznatom punktu. Nastavljamo nakon Nove godine koja je dan kad nećemo testirati ni cijepiti, rekao je.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!