14:10 / 26.08.2019.

Autor: HINA

Migranti iz kombija zatražili azil, krijumčar još u bijegu

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / PIXSELL

Svi migranti koje su službenici hrvatske policije spasili iz kombija koji je tonuo u Kupi zatražili su azil u Hrvatskoj.
Svi migranti koje su službenici hrvatske policije u nedjelju spasili iz kombija koji je tonuo u Kupi kod Slatine Pokupske zatražili su azil u Hrvatskoj, priopćio je glasnogovornik PU sisačko-moslavačke Dario Kačmarčik.
Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!
- Krijumčar i dalje u bijegu

Od njih deset, petero je već prebačeno u prihvatilište za tražitelje azila u Zagrebu, a petero se još nalazi u sisačkoj Općoj bolnici dr. Ive Pedišića no i oni će danas biti otpušteni.


Istodobno, policija intenzivno nastavlja tragati za odbjeglim krijumčarem, vozačem kombija čiji identitet još nije utvrđen, a koji je prilikom slijetanja vozila u Kupu pobjegao u šumsko minsko područje.

Kako je rekao Kačmarčik, sve raspoložive policijske snage - pripadnici interventne, specijalne, granične i kriminalističke policije i dalje su na terenu, a u potrazi im pomažu helikopteri i potražni psi.

Tri muškarca, koji se povezuju s krijumčarenjem migranata, a uhićeni su u nedjelju oko 18.15 prilikom pokušaja da u autobusu kod Bajakova napuste područje Hrvatske, dovedeni su u Sisak gdje se nad njima provodi kriminalističko istraživanje.

Posljednje informacije iz sisačke Opće bolnice govore da su migranti kojima je pružena liječnička pomoć u dobrom stanju, posljednji nalazi su im dobri te će tijekom ponedjeljka biti otpušteni iz bolnice. Nakon što napuste sisačku bolnicu i oni će biti prebačeni u zagrebačko prihvatilište za tražitelje azila. Za migrante je ustanovljeno da su dvojica državljani Irana, a ostali državljani Afganistana.

Kao što je poznato, u kombiju je, u namjeri da spasi svoju djecu, poginula žena koju se, nažalost, nije uspjelo reanimirati. Njezin suprug i dvoje djece zajedno su u sisačkoj bolnici.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!