Mihalinec ljut na HNS - štrajk se nastavlja

30.10.2019.

19:16

Autor: D.M./HRT

default error photo
Povećanje koeficijenta od 2 posto je apsolutno za nas neprihvatljivo. Naše zaostajanje je 6,11 posto, kazao je.
HDZ i HNS postigli su politički dogovor o plaćama u obrazovanju. Na stol je došao novi prijedlog prema kojem bi se u idućoj godini ipak nešto povećali koeficijenti složenosti poslova zbog kojih su učitelji i nastavnici već dva tjedna u štrajku. 

- Dogovor HDZ-a i HNS-a o plaćama učitelja i nastavnika

- Ako se radi o nekom povećanju koeficijenta od 2 posto - to je apsolutno za nas neprihvatljivo, jer je naše zaostajanje 6,11 posto. Kao drugo, ne znam otkud pravo HNS-u da u naše ime pregovara. Očito HNS pregovara u svoje ime, dovoljno mu je 2 posto da ostane uz vladajuću koaliciju. To nije dovoljno i to ne zadovoljava zaposlene u sustavu osnovnog i srednjeg školstva. Ostat ćemo u cirkularnom štrajku dok ne uspostavimo dijalog s Vladom RH i dok Vlada ne predstavi svoje prijedloge rješavanja problema, izjavio je Branimir Mihalinec iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!