07:11 / 01.04.2022.

Autor: M.M./HRT/Hina

Mihanović: HDZ-ovci će dati ostavke ako to učini i zamjenik gradonačelnika Kuzmanić

Predsjednik splitskog HDZ-a Vice Mihanović

Predsjednik splitskog HDZ-a Vice Mihanović

Foto: Ivo Cagalj / Pixsell

Predsjednik splitskog HDZ-a Vice Mihanović izjavio je da će devet vijećnika te stranke podnijeti ostavke ako to učini i zamjenik gradonačelnika Antonio Kuzmanić za kojeg je gradonačelnik Ivica Puljak, potvrđujući svoju ostavku, rekao da će biti povjerenik grada do izvanrednih izbora.

- Uvjet da HDZ-ovi vijećnici podnesu ostavke je da ostavku podnese i drugi zamjenik gradonačelnika Antonio Kuzmanić, a ne da on bude povjerenik grada do izvanrednih izbora, rekao je Mihanović za Hinu.

Potvrđujući svoju i ostavku prvog zamjenika Bojan Ivoševića gradonačelnik Ivica Puljak je jučer rekao da će njegov drugi zamjenik Antonio Kuzmanić biti povjerenik Grada Splita do izbora.

Mihanović se s tim ne slaže i smatra kako Puljak i nakon što podnese ostavku želi nastaviti upravljati Splitom preko povjerenika.

- Puljak će zahvaljujući Kuzmaniću svoju izbornu kampanju financirati javnim novcem građana, smatra Mihanović.

Ističe da su zajednički izbori za gradsko vijeće i gradonačelnika Splita, za što se zauzima Puljak, mogući samo ako i izvršna vlast u cijelosti, to jest Puljkov tim, podnese ostavku što Kuzmanić nije učinio.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!