08:54 / 30.01.2018.

Autor: HRT

Mikulić, Bandić i Stojić Deban opovrgnuli napise o kadroviranju HDZ-ovaca

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Nisam dozvolio da na odgovorna mjesta sjednu podobni, stranački podrepaši, miševi, žmigavci, nego sposobni i kompetentni ljudi.
Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) opovrgnuo je medijske napise da je od gradonačelnika Milana Bandića tražio neke podružnice Zagrebačkog holdinga za članove HDZ-a. To je opovrgnuo i Bandić, a predsjednica Uprave Holdinga Ana Stojić Deban rekla je da Mikulić od nje to nije tražio, jer političko kadroviranje nije "modus operandi" u Holdingu.

Gradonačelnik Bandić je, na pitanje je li Mikulić za HDZ-ovce od njega tražio podružnice Holdinga, novinarima poručio da se uozbilje, te istaknuo da se funkcije u izvršnoj vlasti ne dijele po stranačkom ključu. Napravite analizu svih pročelnika i svih direktora i onda mi se javite, rekao je Bandić novinarima.

Naglasio je da Mikulić to od njega ni ne može tražiti, jer zna njegov odgovor. Ja sam jedini čovjek u Hrvatskoj koji obnaša drugu izvršnu funkciju ove zemlje 18 godina, koji nisam dozvolio da na odgovorna mjesta sjednu podobni, stranački podrepaši, miševi, žmigavci, nego sposobni i kompetentni ljudi. I to je tajna uspjeha mojih šest mandata. Kad ovi drugi to nauče, u ovoj Hrvatskoj će krenuti bolje, kao i gradu Zagrebu, poručio je.

Stojić Deban: Političko kadroviranje nije "modus operandi" u Zagrebačkom holdingu

Novinari su i predsjednicu Uprave Zagrebačkog holdinga Anu Stojić Deban pitali je li Mikulić tražio neke Holdingove podružnice za članove HDZ-a, a ona je odgovorila: Mene nije. Upitana je li čula za to, rekla je da je jutros pročitala u nekim dnevnim novinama da je na Predsjedništvu HDZ-a nešto o tome pričano.
Ali, ne mogu komentirati. Nisam član HDZ-a i stvarno ne mogu komentirati, navela je.

Novinare je zanimalo kako tumači ako je ipak istina da su HDZ-ovci tražili Čistoću, na što je Stojić Deban kazala kako u toj podružnici nije bilo političkog kadroviranja, niti je to nekakav modus operandi u Zagrebačkom holdingu

Inače, iz 24 sata su objavili da je zagrebački HDZ Bandiću poslao imena ljudi za koje želi da vode gradske tvrtke za mjesečnu plaću od oko 22.000 kuna bruto, te da očekuju takav ishod jer su koalicijski partneri. Navode i da se, nakon što je HDZ-ov ličko-senjski župan Darko Milinović negodovao što "njegova" direktorica nije izabrana da vodi Plitvička jezera, slična priča događa i u Zagrebu.

Mikulić je najavio da će HDZ na skupštinskoj sjednici podržati prijedlog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića o otpadu, ali uz amandman da se kazne odgađaju dok davatelj usluga ne osigura sve potrebne uvjete za korisnike usluge. Poručio je da gradski zastupnici HDZ-a iz principijelnih razloga nisu zadovoljni što Zagrebu nema plan za gospodarenje otpadom, te najavio da bi prijedlog novog plana trebao u ožujku ići na sjednicu Gradske skupštine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!