16:17 / 22.05.2018.

Autor: S.M./HRT

Mikulić o Bandićevim putovanjima: Čekamo stav Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Na novinarsku tvrdnju da se radi o trošenju novca poreznih obveznika pa je to stvar svakoga tko živi u Zagrebu, a pogotovo predsjednika Gradske skupštine, Mikulić je ponovio da se Skupština ne bavi istragama.
Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) nije želio komentirati navodno sporna putovanja gradonačelnika Milana Bandića u Rim, poručivši da se to pitanje mora uputiti onima kojih se ta putovanja tiču te vidjeti kakav će stav zauzeti Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.  

"Ja držim da tu osobno nemam što komentirati, to trebate pitati one kojih se ta putovanja tiču", istaknuo je Mikulić zamoljen da komentira gradonačelnikove posjete talijanskoj prijestolnici. Bandić je prijavljen Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa uz tvrdnje da je u Rim išao čak 62 puta, no gradske vlasti to demantiraju navodeći da je putovao 27 puta i to svaki put s ciljem da se s nekim sastane.

Na pitanje kako komentira što je gradski zastupnik HSLS-a Darinko Kosor pozvao Bandićeve koalicijske partnere, među kojima i HDZ, da kažu što misle o gradonačelnikovim posjetima Rimu, Mikulić je rekao da svi oni, od Kosora pa nadalje, pitanje upute onima za koje misle da im na to trebaju dati odgovor.
Mikulić je kazao da to on ne može komentirati i da Gradska skupština nije tijelo koje nešto istražuje. 

Na novinarsku tvrdnju da se radi o trošenju novca poreznih obveznika pa je to stvar svakoga tko živi u Zagrebu, a pogotovo predsjednika Gradske skupštine, Mikulić je ponovio da se Skupština ne bavi istragama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!