20:35 / 01.07.2019.

Autor: HRT

Mikulić o nadležnosti za Marićeve stanove i Kuščevićeve nekretnine

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Glavni državni inspektor Andrija Mikulić rekao je da navodne nepravilnosti oko kupoprodaje stanova u Zagrebu ministra Gorana Marića i neprijavljivanje u katastar nekretnina ministra Lovre Kuščevića nije u nadležnosti Državnog inspektorata.
Glavni državni inspektor Andrija Mikulić rekao je da navodne nepravilnosti oko kupoprodaje stanova u Zagrebu ministra državne imovine Gorana Marićaneprijavljivanje u katastar nekretnina ministra uprave Lovre Kuščevića nije u nadležnosti Državnog inspektorata.

Mikulić
je dodao da se sve što jest u nadležnosti Državnog inspektorata redovito radi, kontrolira se i nadzire provedba propisa. Podsjetio je da je Državni inspektorat u sebi integrirao 17 vrsta  inspekcija iz osam ministarstava i oni provjeravaju, gdje god bili na terenu, je li sve što bi trebalo biti u skladu sa zakonom.

Na pitanje jesu li našli nešto sporno u neprijavljivanju u katastar nekretnina ministra uprave Lovre Kuščevića, Mikulić je ponovio kako to nije u nadležnosti Državnog inspektorata, ali da za postupke nadzora koji su u tijeku ne može iz razumljivih razloga davati informacije. 

- Rekao sam sve u interesu izvješćivanja hrvatske javnosti, kada završi nadzor bit ćemo dostupni. To je sve transparentno i poštujte, molim vas, proces inspiciranja dok se postupak ne završi, poručio je Mikulić.

Na pitanje je li među tim postupcima i ministar Kuščević, Mikulić je rekao da su svi na otoku Braču obuhvaćeni nadzorom, ako za to ima elemenata.

Upitan ucjenjuje li HNS Vladu i premijera Plenkovića, Mikulić je, podsjetivši na premijerovu izjavu, rekao da ne možemo razgovarati na principu da netko nekoga ucjenjuje, nego jedino na principu da sjednemo za stol i kao partneri otvorimo teme i u razgovoru dođemo do zaključaka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!